Om Lyngdalsperla


Jeg har alltid likt å holde på med form og farge, og gjennom det har jeg klart å uttrykke meg.

Interessen for prosjekter hvor jeg brukte tekstil som utrykksform startet tidlig, og mye av min erfaring som jeg har derfra har formet den måten jeg arbeider på idag. Også i mine smykker jobber jeg med nål og tråd for å sy sammen smykkene til et lite kunstverk.

Det sterkeste med å bruke perler som utrykksform, er de mange forskjellige formene og fargene som finnes i smykkestener og perler. Det er ikke bare runde perler jeg bruker, men perler i tusendvis av fasonger og fargenyanser, og størrelsen kan være helt nede i 0,5 mm.

Fargene er det som inspirerer meg mest. Når jeg begynner på et nytt arbeid, begynner jeg ved å sette sammen farger, og materialer. På en fin høstdag er det kanskje blomstrende lyng so inspirerer. Er det en fin sommerdag er det sjø, strand og sol som får frem de fargene jeg leter etter. Mange ganger er det minnene fra et fint øyeblikk som fører til et nytt design.

På en studietur ned til Tsjkkia var vi innom flere små og store produsenter med stolte håndverkstradisjoner. Det var en tur som inspirerte enda mer, og som gjorde at jeg fikk være med å håndplukke fra øverste hylle angående kvalitet. Tsjekkia er kjent for sin fine kunsthåndverks produktion av blant annet krystallperler.

Når jeg arbeider med et stykke, er det nesten som å meditere, verden stopper opp og jeg er til stede. Mange ganger går det både 10 og 20 timer med uten at jeg innser at tiden har gått.

Hvert smykke er unik !